Web Sitesi Kurarak Para Nasıl Kazanılır

  • Ekim 8, 2018

İnternetten para kazanmaya hazır mısınız? Dünya genelinde internet üzerinden verilen reklamlara harcanan para 145 milyon doları geçmekte, bunun anlamı ise çok fazla insanın bu yolla zengin olduğu! Siz de bundan bir pay almak istiyorsanız sizin için birkaç önerimiz var.

Web Sitesi Kurmak

1. Amacınızı belirleyin. Yatırımcıları çekebilmek için onlara ürünlerini satabilecekleri bir mecra vermelisiniz. Reklamcıları çekmek ise ilk amacınız olmalıdır çünkü bu finansal amaçlarınızın gerçekleşmesini sağlayacaktır.

  • Reklamcılık dünyasında (yani web sitenizde) reklamcıların tam olarak ne istediğini ve reklam yerleştirme sürecinin nasıl ilerlediğini öğrenin: genel olarak bu süreç sitenizi ziyaret eden, kullanmak üzere hazır parası olan ve sitenizdeki içerikle ilgilenen potansiyel müşteriler üzerinden gerçekleşir.
  • Bu durumda internet sitenizin amacı çok fazla ziyaretçiye sahip olmak ve onları sitede tutabilmektir. Ziyaretçiler sitede ne kadar çok zaman geçirirlerse içerik yerine reklamlara tıklama ihtimalleri de o kadar artar.

2. Pazar bulun. Sayfanızın fazla ziyaret edilmesini ve doğal olarak da daha fazla gelir elde etmek istiyorsanız pazarınızı iyi seçmelisiniz. Her kitlenin güçlü ve zayıf noktaları değişiklik gösterse de araştırmalara göre gençler daha iyimser ve maceracıdır – ve doğal olarak da reklamlara tıklama olasılıkları oldukça yüksektir.

  • Hedefinizin satış değil tıklama sayısı olduğunu unutmayın: size gelir sağlayacak olan şey budur. Bir ziyaretçi sizin sitenize girdiğinde satış konusunda endişelenmesi gereken kişi satıcıdır. Sonuç ne olursa olsun siz bundan para kazanmış olursunuz.
  • Web siteniz için popüler olan akımları ve fikirleri araştırın ve 2006’dan kalma fikirlerle bir site hazırlamamak için araştırmalarınıza yılı da eklemeyi unutmayın. Örneğin, Google’a “web site fikirleri 2012” yazdığınızda milyonlarca sonuç çıkar. Bu sonuçlara bakarak yapmanız gereken şey ilgilendiğiniz içerikleri birleştirmektir.

3. Bir domain bulun. 21. Yüzyılın başlarında, iş için bir isim yaratıp bu isme uyacak bir domain bulabilirdiniz. Ancak bugünlerde bu neredeyse imkansız. Ancak farklı şeyler deneyerek yaratıcı olabilirsiniz. “geeks.com”  (net, .org veya .xxx bile) çoktan alınmışsa “website-4-g33ks” şeklinde bir domain almayı deneyin..

  • İlerlemek için “.com” domaini alıp host site bularak kendi sitenizi kurabilirsiniz. Bu sayede tasarım ve şablonlar konusunda daha esnek olabilirsiniz.
  • Alternatif olarak Blogger, Google veya WordPress üzerinden site oluşturabilirsiniz (örneğin: wordpress.com) – bu host siteler sitenizin başına kendi isimlerini ekler ve para ödemeden web sitesine sahip olmanızı sağlar. Bunun yanında diğer bir avantaj ise Blogger ve WordPress sitenizin güzel gözükmesini sağlayacak birçok tasarım içermesidir. Dezavantaj sayılabilecek bir konu ise bu siteler ciddi bir düzenleme yapmak istediğinizde “pro”ya (para ödenen versiyona) geçiş yapmanızı zorunlu kılabilir.

4. Sitenizi kurun. Hazır şablonları kullanın veya kendiniz tasarlayın (veya bir tasarımcıdan yardım alın) ve sitenizi tamamlayın. Ne yapmak istediğiniz tamamen hedef kitlenize bağlıdır. Tamamen kişisel bir servis (Cemil Araç Tamiri) veya siteye bağlı bir servis (Ayşe’nin Mutfağı) sunuyor olabilirsiniz, her iki durumda da hedefiniz insanların sitenizde zaman geçirmelerini sağlamaktır. Bunun anlamı, içerik her şeydir – her zaman olduğu gibi.

  • Bir servis sunuyorsanız sitenizin bu servise özel bir içeriği olmalıdır. Örrneğin, yağ değişimi veya motor arızalarıyla ilgili birkaç makale ve arızalarla ilgili sıkça sorulan sorular siteye eklenebilir. Ayşe’nin Mutfağı’nda ise tariflerin yanında un çeşitleri, mutfak kazaları ve çeşitli başarı yazıları eklenebilir. Her iki durumda da amaç ziyaretçilerin sitede dolaşmalarını ve reklamlara tıklamalarını sağlamaktır.

5. Sitenizi canlı tutun. Günde birkaç makale yayınlamakla yetinmeyin. Bunun gelişmekte olan bir gelir kaynağı olduğunu unutmayın ve mesleğinizmiş gibi düşünün – yarı zamanlı veya tam zamanlı, gelirinizin artmasını istiyorsanız gün içinde yeteri kadar zamanı bu işe ayırmalısınız.

  • Ne kadar çok yazarsanız siteniz o kadar çok ilgi çekici olacaktır. Siteniz ne kadar çok ilgi çekici olursa o kadar çok ziyaretçi gelecektir ve daha önemlisi siteniz reklam yerleştirmeleri için o kadar uygun gözükecektir. Daha fazla reklam = daha fazla tıklanma = daha fazla para. Bu amaçtan asla sapmayın.
Article Categories:
Uncategorized

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.