Abank İnternet Bankacılığı Şifresi Nasıl Alınır

  • Nisan 12, 2019

ABank internet şubesi (bankacılığı) sayesinde hemen hemen tüm bankacılık işlemlerini bankaya gitmenize gerek kalmadan yapabilirsiniz. İnternet şubesi şifresini alabilmek için Abank bireysel yahut kurumsal müşterisi olmanız gerekmektedir. Eğer bu ikisinden birine sahipseniz bu durumda internet bankacılığı şifresini alıp internet bankacılığı işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Abank internet bankacılığı şubesi şifresi alma

Abank internet bankacılığı şifresi almak için öncelikle internet bankacılığına başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunun nasıl yapılacağını öğrenmek için okumaya devam edin.

İnternet Bankacılığına nasıl başvuru yapılır?

 
1. Abank tarafından sunulan internet bankacılığı avantajlarından yararlanmak için öncelikle herhangi bir Abank şubesine başvuruda bulunmalısınız. Eğer bu kısmı hallettiyseniz bundan sonraki adıma geçin.

2. Şimdi bir kullanıcı adı, bir şifre ve SMS onayı alabileceğiniz bir telefona ihtiyacınız olacaktır.  Sırasıyla öncelikle bir kullanıcı adı belirleyeceksiniz, sonrasında bir şifre belirleyeceksiniz ve güvenlik amacıyla cep telefonunuza yollanan onay şifresini buradaki sisteme gireceksiniz.

  • Kullanıcı adı: İnternet bankacılığına girişte kullanacağınız bir kullanıcı adı belirlemelisiniz. Bu işlemi internet üzerinden yapamamaktasınız. Yani bir şubeye gitmek zorundasınız. Eğer kullanıcı adınızı unutursanız yine öğrenmek için Abank şubelerinden birine gitmeniz gerekmektedir.
  • Şifre: Kullanıcı adınızla birlikte sisteme giriş yapmak için kullanacağınız bir şifreye ihtiyacınız olacaktır. Bu şifreyi de yine aynı şekilde Abank şubelerinden alabilirsiniz. Bu anlamda internetten yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır. Eğer 3 defa şifrenizi hatalı girerseniz bu durumda şifreniz blokelenecektir. Bundan dolayı şifreyi aldıktan sonra doğru girmeye özen gösterin.
  • Onay şifresi: Kurumsal hesaplarda kullanılan bir şifredir. Para transferi, yapılan ödemeler vb. para çıkışı yapılacak işlemlerde güvenlik amaçlı onay şifresi sorulmaktadır. Yine bu şifre Abank şubelerinden temin edilebilir. Belirli bir sayıdan fazla hatalı girilmesi durumunda şifre bloke olur ve bankaya gidilmesi gerekir.
  • Tek kullanımlık şifre: Birçok banka güvenlik amaçlı tek kullanımlık şifreyi kullanmaktadır. Hesaptan para çıkma ya sebep olabilecek her işlem için tek kullanımlık şifreleri kullanabilirsiniz. Tek kullanımlık şifrelerin kullanımındaki yöntem sizin tarafınızdan belirlenebilmektedir:
    • Dilerseniz yapılacak herhangi bir işlemde tek kullanımlık şifrenin belirttiğiniz telefon numarasına gönderilmesini sağlayabilir,
    • Dilerseniz tek kullanımlık şifreler üreten cihazları Abank’tan temin ederek şifre üretebilirsiniz. Tek kullanımlık şifreler adından da anlaşılacağı üzere yalnızca bir defa kullanılmak üzere tasarlanmış ve bankacılık işlemlerinde ekstra güvenlik sağladığı tespit edilmiştir.
Article Categories:
Banka

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.