Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır

  • Nisan 12, 2019

Siz de muhakkak birçok insanın Youtube üzerinden para kazandığını duyup, ben neden yapamayayım demişsinizdir. Çok uçuk miktarlarda olmasa bile hızlıca para kazanmaya başlamak hiç zor değil. Youtube reklamlarını kullanarak videolarınızı para kaynağı haline getirmek istiyorsanız içeriğimizi okumaya devam edip, sırasıyla uygulayın.

Özgün İçerikler Oluşturun

1. Youtube üzerinden kanalınızı özgün bir şekilde oluşturun ve yapılandırın. Youtube hesabı açtığınızda otomatik olarak bir Youtube kanalı açmış olacaksınız. Bütün Youtube hesaplarının bağlı olduğu bir Youtube kanalı vardır. Bu hesap aynı zamanda Google hesabınız ile bağlı olduğundan, size Google hesabının kullanılabildiği her platformda yardımcı olacaktır. Örneğin Gmail ve Drive gibi.          

  • Kanalınızı özgün ve ilgi çekici bir isimle oluşturduğunuzdan emin olduktan sonra dilerseniz kanal ayarlarınızdan kanalınızın konusu ile ilgili anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Bu anahtar kelimeler kanalınızın bulunmasını kolaylaştıracağından, izlenmelerinizi ve abonelerinizi arttırmaya yarar sağlayacaktır. 
  • Kanalınızın isminin özgün ve ilgi çekici olması son derece önemlidir. Gören insanların tavsiye etmesi için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız. Sizi hatırlamazlarsa paylaşamayacaklarından dolayı kanal adınızın kolay ve akılda kalabilir olması da önemli noktalar arasında. Eski hesabınızı kullanıyorsanız veya kanal isminizden memnun değilseniz, kanal isminizi Google+ hesabınız üzerinden değiştirebilirsiniz.

2. Tutkunuz olan alanı tespit edin. Youtube’tan para kazanmak en temel olarak süreklilik ve özgünlük gerektiren bir mevzudur. Eğer birilerini taklit eder ve ilginizi çeken bir alan dışına yönelirseniz bu durumda başarısız olmak için ilk adımı atmışsınız demektir.

  • Kısa filmler çekme konusunda fikriniz varsa bu durumda tüm detaylı araştırmaları yapmalı ve o alanda konular tespit edip videolarınızı hazırlamalısınız.
  • Yeni çıkan bilgisayar oyunları takip edip bu oyunlarda belli bölümler ilerleyip onların videosunu koyup insanlar ön ayak olabilirsiniz.
  • Youtube’a Film Yükleyerek Para Kazanma şeklinde bir amacınız varsa bu yola girmemeniz telif hakları açısından faydanıza olacaktır. Çünkü çekilen tüm filmlerin telif hakkı vardır ve bu hayaliniz kısa sürecek bir hayaldir.
  • Youtube’a kendi hazırladığınız kısa çizgi filmleri yükleyerek para kazanabilirsiniz. Ancak yine daha önce çekilmiş olan çizgi filmleri yüklerseniz telif hakkı mevzusundan silinmesi söz konusu olacaktır.

Youtube Hesabına İçerikleri Yükleyin

1. İçeriklerinizi yükleyin. İçeriklerinizi oluştururken ve yüklerken kalitelerinin yüksek olmasına özen gösterin ve uzunluklarını iyi ayarlayın. Kalitesiz ve gereksiz uzun videoların devamını kimsenin beklemeyeceğini ve izlemeyeceğini unutmayın. İçeriklerinizi hazırlayıp, yüklerken düzenli olun. İnsanlar içeriklerinizi ne zaman yüklediğinizi bilirlerse hevesle bekleyip, tavsiye etme ihtimalleri daha yüksek olur.   

  • Başlangıçta içeriklerinizi pek istediğiniz gibi olmasa bile en iyi öğreticinin tecrübe ve çalışma olduğunu hatırlayıp yılmadan devam edin. 
  • İçeriklerinizin kalitesini arttırmak sadece yayınladığınız şey ile değil aynı zamanda içeriklerinizi çektiğiniz kamera ve düzenlediğiniz programlar gibi şeylerle de artar. İyi kameralarla çekilmiş, kaliteli programlarla düzenlenmiş içerikler her zaman bir adım öndedir. Unutmayın yaptığınız her güzel şey size izleyici olarak geri dönecektir.
  • Düzenli bir şekilde içerik yüklemek izleyicilerinizi kalıcı ve ilgili yapacaktır. Unutmayın ki, insanlar ne zaman geleceğini bildiği şeyi daha hevesle bekleyip daha çok tavsiye ediyor.
  • Kanalınıza eklediğiniz gibi, yüklediğiniz içeriklere de anahtar kelimeler eklemeniz yararınıza olacaktır. Youtube aramaları sadece kanal ismi ve video ismi üzerinden değil, aynı zamanda anahtar kelimeler üzerinden yapılıyor. Bu nedenden dolayı içeriklerinize anahtar kelimeler eklediğinizden ve bunların içeriklerinizle alakalı olduğundan emin olun.

Youtube’dan Daha Çok Para Kazanmak için Abone Sayısını Arttırın

1. Daha kaliteli içerik üretmeye odaklanın. Para kazanmanın tek yolu daha fazla kişiye kendinizi izlettirebilmektir. Reklamlarınızı izleyecek kimse olmazsa para kazanamazsınız. Daha fazla kişiye ulaşabilmek için de yapabileceğiniz en iyi şey daha kaliteli içerikler üretmek olacaktır.   

2. Diğer sosyal medya hesaplarında paylaşım yapın. İçerik yüklemeye ara vermeden insanların size bağlanmasını sağlayın. Aynı zamanda videolarınızı sadece Youtube üzerinden değil, daha fazla insana ulaşmak için Twitter, Facebook, İnstagram gibi sosyal mecralarda da paylaşın.

3. Takipçilerinizle etkileşim halinde olun. İzleyicilerinizle etkileşimde olmak onların size bağlanmasını kolaylaştıracaktır. Yorumlarına cevap verin, sorularını yanıtlayın, diğer sosyal mecralar üzerinden de onlarla daima iletişimde olun.

4. Sosyal medya fenomenleri ile iletişimde olun. Başlangıç aşamasında büyük çaplı olmasa da küçük çaplı kitlelere hitap eden kişilerle videolarınızı paylaşma konusunda diyalog kurabilirsiniz. Bu sayede o kişinin takipçilerinden de takipçi kazanabilirsiniz.

Youtube Para Kazanma Açma

1. Para kazanmayı açın. Para kazanmaya başlamadan önce Youtube üzerinden para kazanma seçeneğini aktifleştirmelisiniz. Bu seçeneği seçtiğinizde Youtube sizin videolarınız üzerine reklam yerleştirmeye başlayabilecektir. Tabii bunun mümkün olması için videolarınızın özgün ve telif hakkı içermemesi gerekiyor. 

  • Orijinal Youtube sitesi üzerinden kanalınıza girin.
  • ”Video Ayarları” sekmesine girin.
  • Kanal sekmesi altındaki “Para Kazanma” öğesini işaretleyin.

Youtube Para Kazanma için 1000 Abone Şartını Yerine Getirin

1. Gereklilikleri yerine getirin. Para kazanmak için videolarınızın toplamda 4000 saat izlenmiş olması ve kanalınızın en azından 1000 aboneye sahip olması gerekmektedir. Bu koşulları sağladıktan sonra Google AdSense’yi kurabileceksiniz. 

  • Gereken koşulları yerine getirdikten sonra yüklediğiniz her videonuz için para kazanmayı, para kazanma sekmesindeki “Reklam yoluyla para kazan” seçeneğini işaretleyerek aktif edebilirsiniz.
  • Hali hazırda yüklenmiş videolarınızın yanındaki ‘Dolar ($)’ işaretine tıklayıp, “Reklam yoluyla para kazan” seçeneğini seçerek diğer videolarınız için de para kazanmayı aktifleştirebilirsiniz.

2. Google AdSense’yi kurun. Google AdSense’yi kendi sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirip, hesap oluşturun. Ne yazık ki bunun için 18 yaşından büyük olmanız gerekmekte fakat eğer 18 yaşından küçükseniz yetişkin birinin yardımıyla bunu halledebilirsiniz. 

  • AdSense’nin kim olduğunuzdan emin olması ve paranızı gönderebilmesi için bir PayPal hesabına veya herhangi bir banka hesabına ihtiyacınız var. Gelirinizin büyük bir kısmını reklam tıklamalarından elde edecek olsanız bile izlenmeler de size cüzi miktarda gelir getirecektir. Yani ne kadar çok izlenirseniz o kadar para kazanacaksınız. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu işin çoğunluğunu izleyici kitleniz oluşturuyor.

Youtube’un Sunduğu Verileri Takip Edin

1. İstatistiklerinizi takip edin. Youtube size bütün videolarınızın ayrı ayrı istatistiklerini sunacaktır. Çoğunlukla hangi cinsiyetin sizi izlediğinden tutun da hangi ülkeden daha çok izlendiğinize kadar birçok bilgiye sahip olacaksınız. 

2. Kitleye odaklanın. Bu bilgileri kullanarak içeriklerinizi şekillendirmeniz sizin yararınıza olacaktır. İzleyici kitlenize göre içerik üretmek hem onların memnuniyetini arttıracak hem de sizin izlenme sayınızı yükseltecektir.

3. İçeriklerinizi daha büyük bir kitleye ulaştırmaya çalışın. Daha önce de bahsettiğimiz gibi videolarınızı sadece Youtube üzerinden paylaşmayın. Daha fazla sosyal mecra, daha fazla izleyici demek. İzleyici de sizin için daha çok gelir demek. Hatta daha fazla etkileşim alabilmek için içeriklerinizi hem kişisel hesaplarınızda hem de kanalınız için açtığınız hesaplarda paylaşın.

Özet

  1. Youtube üzerinde kanalınızı özgün bir isimle ve kanal fotoğrafıyla oluşturun.
  2. Kendinize ait, özgün içeriklerinizi paylaşın.
  3. Belli bir kitleye ulaşın.
  4. Video Ayarlarından, para kazanmayı açın.
  5. 1000 abone ve 4000 saat izlenmeye ulaşın.
  6. Google AdSense’yi kurun.
  7. Videolarınızı daha büyük bir kitleye ulaştırmaya çalışın.
  8. Youtube partneri olun.
Article Categories:
Para

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.