KOSGEB Hibe Kredi Nasıl Alınır

  • Kasım 12, 2018

Küçük ve Orta ölçekli bir iş kurmayı düşünüyor ama maddiyat konusunda sıkıntı çekiyorsanız işte tam bu konumda KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) imdadınıza yetişebiliyor. Kendi işinin patronu olmak isteyen kişiler gerekli şartları sağlamaları halinde bu hibe kredisinden faydalanabilmektedir. KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında girişimcilere, iş kurmak isteyenlere 30Bin TL’ye kadar hibe desteği veriyor. Bu anlamda işletmenin kuruluşu, gerekli olan ofis malzemelerinin alınması ve 1 senelik işletme giderleri göz önüne alınarak KOSGEB desteğinden faydalanılabiliyor. Bu desteği alabilmek için öncelikle siz harcamaları yapıyorsunuz, sonrasından para size veriliyor. 30Bİn TL’ye kadar olan hibe desteğinin dışında, 70Bin TL’ye kadar da kredi desteği KOSGEB tarafından sağlanıyor. İşte bunlardan faydalanmak için yapmanız gerekenlere detaylıca bakacak olursak:

KOSGEB Hibe Kredisi Almak

1. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılın. KOSGEB hibe ve kredi desteği almayı düşünüyorsanız öncelikle KOSGEB tarafından verilen ve herhangi bir bedel talep edilmeyen girişimcilik eğitimine katılmanız gerekmektedir. Girişimcilik eğitimi ortalama 70 saatlik bir eğitimdir.

  • Üniversite eğitimi sırasında 56 saat ve üzerinden girişimcilik eğitimi aldıysanız bu 70 saatlik KOSGEB tarafından verilen eğitim yerine kabul edilecektir. Yani bu eğitimi üniversitede aldıysanız KOSGEB’in vereceği eğitime katılmadan sertifika alma şansına sahip oluyorsunuz.
  • KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitiminin hangi tarih ve günlerde yapılacağı resmi web site üzerinden girişimcilere duyurulur. Resmi web siteden “Uygulamalı Girişimcilik” sekmesine geçiş yaparak bu duyurulara internet üzerinden anında erişebilirsiniz.

2. KOSGEB’e sunmak üzere işletmenin iş planını hazırlayın. Uygulamalı girişimcilik eğitimini ya da üniversitede 56 saat ve üzerindeki girişimcilik eğitimini tamamlayıp sertifikayı aldıktan sonra ikinci adımda yapmanız gereken şey bir “İş Planı” oluşturmaktır.İş Planı’nı doğru ve düzgün bir şekilde hazırlamak oldukça önemlidir. KOSGEB’in size destek verme aşamasında önem verdiği konulardan biri de iyi bir İş Planı’nın olmasıdır.

3. Hide Kredi Destek Başvurusunu yapın. İlgili KOSGEB birimine İş Planı ve gerekli olan belgeleri hazırlayarak Hibe Kredi Destek başvurusunu yapmalısınız. KOSGEB yetkilileri verdiğiniz İş Planı ve belgeleri bir ön değerlendirmeye tabi tutar. Ön değerlendirmeden olumlu sonuç olan girişimcilerin İş Planı ilgili kurula sunulur.

  • Kurul tarafından girişimcilerin hazırladığı iş planı yenilikçilik, teknolojik, üretim vb. açılardan bir değerlendirilmeye alınır. Değerlendirme sonucunda İş planı ya kabul görür, ya düzeltilmesi talep edilir ya da direk reddedilir. Kurulun vermiş olduğu olumlu ya da olumsuz karar işletme ya da girişimciye aktarılır.

4. Hibe veya Kredi desteği onaylandıysa bu durumda Veri Tabanına kayıt işlemini yapın. Girişimcilik eğitimini tamamladınız, kurula iş planını verdiniz ve akabinden de hibe ve kredi desteği konusunda onay aldıysanız son adım Veri tabanına kayıt olmaktır. KOSGEB’in resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra “E-Kobi” sekmesine tıklarsanız “Kullanıcı adı” ve “Şifre” ile giriş yapabileceğiniz bir sayfaya geçiş yapacaksınız.

  • Henüz E-Kobi sistemine giriş yapmak için Kullanıcı adı ve şifre oluşturmadıysanız bu durumda “KOSGEB’e İlk Kayıt” butonuna tıklamanız gerekecektir. Burada sizden istenen bilgileri girerek kullanıcı adı ve şifre oluşturabilirsiniz. Bu şifre ve kullanıcı adıyla sisteme giriş yapmalısınız. Buradan Kobi Beyannamesini doldurmalısınız.

5. İlgili evrakları KOSGEB’e teslim edin. Vergi levhası fotokopisini, KOSGEB’in tarafınızdan isteyeceği diğer belgeleri hazırlayıp teslim etmelisiniz. Bu evrakları teslim ettikten sonra artık KOSGEB hibe kredisini almaya hak kazanmışsınız demektir.

  • İşletme ile ilgili harcamaları yaptıktan sonra bunların karşılığı olan Hibe Kredisini alabilirsiniz.
Article Categories:
Uncategorized

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir