15 Yaşındaki Biri Nasıl Para Kazanabilir

  • Ekim 24, 2018

Günümüz dünyasının iş sektöründe bu kadar genç biri için iş bulmak zor görünüyor olabilir. Yine de bu durum sizi yıldırmasın. Gerçekten iş arıyorsanız zamanınıza değecek güzel bir iş her zaman bulabilirsiniz. Günümüz dünyası her ne kadar iş bulmayı zor hale getirmiş gibi gösterse de aslında durumun tam tersi olduğunu göreceksiniz. İş aramak ve yapmak için internet bulabileceğiniz en iyi araçlardan biri. Aşağıda sizin için yapabileceğiniz en kolay ve zahmetinizin karşılığını en iyi verecek işleri derledik.

15 Yaşındaki Biri İçin Para Kazanmanın Yolları

1. İnternet üzerinden anket yapın ve reklam izleyin. İnternet üzerinde bazı siteler size reklam izlemeniz veya anket yapmanız karşılığında cüzi bir miktar ücret ödemektedirler. Kazandığınız para belirli bir miktara ulaşınca bu para banka hesabınıza yatırılmaktadır. Anket sitelerinde genellikle kişisel bir profil oluşturmanız istenir. Oluşturduğunuz profile göre yapılacak bir anket olduğunda elektronik posta ile haber verilerek ankete katılmanız beklenir. Yaptığınız anket başına ücret alırsınız. Anket yaparak para kazanmak için en iyi yöntem birden fazla siteye üye olmaktır. Ne kadar siteye üye olursanız o kadar fazla anket teklifi gelecektir. Eğer İngilizce konuşabiliyorsanız yurt dışında oldukça popüler olan SwagBucks sitesini de deneyebilirsiniz.

2. Özel ders vermeye başlayın. Günümüzde eğitim giderek önem kazanan bir sektördür. Türkiye’deki yaşam standartları eğitimi gerekli kılmaktadır. Bu durum da ebeveynleri çocuklarına özel ders almaya itmektedir. Kendiniz de bir öğrenci olsanız bile yaşça sizden daha küçüklere, hatta belki yaşıtlarınıza bile özel ders verebilirsiniz. Eğer başarılı bir öğrenciyseniz ve özel ders vermeyi düşünürseniz kendinizin de bir öğrenci olduğunu unutmayın. Öğrencilerden özel ders talep edilmesinin en büyük sebebi daha düşük ücretle çalışmalarıdır. Ders vermek istediğiniz konuya göre öğretmenlerin verdiği derslerin ücretini öğrenip daha aşağısında bir ücret talep etmeye çalışın. Eğer ders verdiğiniz öğrenci zaman içinde gelişmeye başlarsa ücretinize zam talep edebilirsiniz. Okul derslerinin yanı sıra enstrüman çalmak veya internet sitesi tasarlamak gibi başka yeteneklerinizi ve bilgi birikimlerinizi de özel ders kapsamında öğrencilere aktarabilirsiniz.

3. İçerik yazarlığı yapın veya blog yazın. Yazma becerilerinize güveniyorsanız ve diğerlerine aktaracak deneyimleriniz olduğuna inanıyorsanız bir blog başlatabilirsiniz veya içerik yazarlığına başlayabilirsiniz. Özellikle internet siteleri için içerik yazarlığı yapmak günümüzde çok popüler. Farklı konularda yazılar yazabileceğinize inanıyorsanız internetten bu tarz iş ilanlarına bakabilirsiniz. Buna bir alternatif olarak da bazı işletmelerin internet siteleri için içerik yazarlığı yapabilirsiniz. Birçok şirket içerik yazarlığını yapamadığı veya yapmamayı tercih ettiği için bu işi dışarıdan tuttuğu insanlara yaptırmaktadır.

4. Bebek bakıcılığı yapın. Bebek bakıcılığına başlamak için ilk olarak internete ilanlar koyabilir veya sokaklara afişler asabilirsiniz. Bebek bakıcılığı ilk başta zor ve az kazandıran bir iş gibi görünse bile aslında çok keyifli bir iştir. Her iş gibi bu işte de esas başarı için bir miktar büyüme gerekir. İlk bakıcılık yaptığınız ailelere karşı başarılı bir performans sergilerseniz size referans olmalarını isteyin. CV hazırlarken genellikle 2 referans yeterli olsa da önemli durumlar için elinizde daha fazla referans olmasında fayda var. Unutmayın, bakıcılık işinde başka bir aile tarafından kendi çocuklarına ne kadar iyi bakıldığının söylenmesi her zaman için güven vericidir. Referanslarınız arttıkça ücretinize de bir miktar zam yapabilirsiniz. Uzun vadeli bir iş yapmayı düşünüyorsanız aldığınız işler arttıkça tanıdığınız, güvendiğiniz insanlara bu işleri dağıtabilir ve bulduğunuz her işten komisyon alabilirsiniz.

5. Eski kitaplarınızı satın. Kitaplarınızı sahaflarda ve kitapçılar çarşısında belirli bir miktara satabilirsiniz. Sadece romanlarınızı değil, varsa test kitaplarınız veya okul kitaplarınızı da işiniz bittikten sonra Ankara’daki Olgunlar Sokağı’nın kitapçılarına veya internet üzerinden bu alışverişi yapan satıcılara kitaplarınızı satabilirsiniz. Bunun yanı sıra eskiden babanızın veya bir aile büyüğünüzün yaptığı çizgi roman koleksiyonlarını da satabilirsiniz. Bazı çizgi roman sayıları çok nadir bulunduğu için iyi korunmuşsa yüksek miktarlara satılabilmektedir.

6. İnternetten eşya satın. Aliexpress, Sahibinden gibi sitelerden bulduğunuz ilginç ürünleri satın alabilirsiniz. Instagram butikleri veya alım satım sitelerinde bu ürünleri kendiniz satabilirsiniz. Bazı ufak hasarlı ürünleri tamir edebilecekseniz sizin için güzel bir fırsat olabileceklerini de unutmayın.

7. İnternet üzerinden komisyonlu satış yapın. Çevrenizdeki insanların elinde kurtulmak istedikleri ama satmaya vakit ayıramadıkları yada çöpe atmayı tercih ettiği eşyalar varsa bunları onlar yerine satmayı önerin. Özellikle yakın zamanda taşınan akrabalarınız varsa taşınma sırasında ortaya çıkan gereksiz eşyaları onlar yerine satmayı teklif edebilirsiniz. Bu satış anlaşmalarını yapmadan önce alacağınız komisyonu belirlemeyi unutmayın. Çünkü eşyaları satarken aldığınız fiyat üzerinden alacağınız komisyon sizin karınız olacaktır.

8. Yakın çevreniz için iş yapın. Komşularınız ve akrabalarınız için ufak tefek işler yapmayı deneyin. Evlerini temizlemek, taşınmalarına yardım etmek, köpeklerini yürüyüşe çıkartmak, bahçelerini sulamak bu işlere örnek verilebilir.

9. İnsanlar için ayak işlerini yapın. Bu metot size çok çekici görünmeyebilir fakat aynı şekilde pek zorlu bir iş de sayılmaz. Mahallenizdeki insanlar için mektuplarını toplayabilir, market alışverişini yapabilir, bahçelerindeki ağaçları budayabilirsiniz. Genellikle ufak tefek paralar kazanacağınız bir iş olsa da işinizi iyi yaparsanız bahşiş toplama şansınız da oldukça yüksek.

10. Part time iş bulun. Özellikle okulunuza ve evinize yakın çevrede olan dükkanları araştırın. Genellikle restoranlarda komilik veya benzeri işlere part time öğrenci eleman yaygın olarak alınmaktadır. Başka bir alternatif olarak da anketörlük yapmayı deneyebilirsiniz. Daha düzenli bir iş olmasının yanı sıra alacağınız ücret de hep standart olacağı için en az riskli iş bu diyebiliriz.

11. El işi ürünler yapın. Günümüzde sanayileşmeyle beraber el yapımı ürünler de değerini git gide artırmaktadır. Bijuteri veya internet üzerinden alacağınız malzemeler ile tasarlayacağınız takıları, kendi oyduğunuz ahşap kutuları, rafları veya diğer ürünleri GittiGidiyor, Sahibinden veya HepsiBurada gibi sitelerden satabilirsiniz. Aynı zamanda günümüzdeki Instagram üzerinden yapılan ürün satış furyasına da katılabilirsiniz. Özellikle takı yapacaksanız bu şekilde satış sitelerine oranla daha yüksek müşteri potansiyeli elde edebilirsiniz.

12. İnsanlar tatile çıktığında evleriyle ilgilenin. Türkiye’de tanımadığınız insanlara evin anahtarını emanet etmek ne kadar zor görünse de arkadaşlarınız ve tanıdığınız insanlar için bu işi yapabilirsiniz. Onlar tatile gittikleri zamanlarda veya uzun süre evde olmayacaklarında evlerine gidip mutlaka yapılması gereken işleri yapmak karşılığında para alabilirsiniz. Kısacası evdeki çiçekleri sulamak, evcil hayvanlarına yem vermek gibi acil işleri yapacaksınız.

13. Okul etkinliklerinde çalışın. Okullarda kermes veya benzeri etkinliklerde ufak ücretler karşılığında çalışmayı deneyebilirsiniz.

14. El ilanları dağıtın. Küçük esnafın yanı sıra büyük iş yerleri de kampanya ve duyurularını el ilanları dağıtarak yapmaktadırlar. Belirli bir ücret karşılığında firmalarla anlaşarak el ilanlarını apartmanların posta kutularına ve arabaların camlarına koyarak dağıtabilirsiniz.

15. Yaz kamplarında çalışın. Özel yaz kamplarında hem tatil yapıp hem çalışabilirsiniz. Bazı kamplar küçük çocuklara oyun oynatması yada çeşitli aktiviteler yapması için öğrencileri işe alabilir. Özellikle daha önce bakıcılık deneyiminiz de varsa bu iş alternatifini de düşünebilirsiniz.

Article Categories:
Uncategorized

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir